فهرست مطالب

پزشکی بالینی ابن سینا - سال نوزدهم شماره 1 (پیاپی 63، بهار 1391)

مجله پزشکی بالینی ابن سینا
سال نوزدهم شماره 1 (پیاپی 63، بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/01/09
  • تعداد عناوین: 12
|
  • اسماعیل مشیری، فرهاد معظمی، ابراهیم خوشرفتار صفحه 5
    مقدمه و هدف
    فنتانیل جهت بهبود کیفیت بلوک حسی و افزایش زمان بیدردی پس از عمل در بی حسی نخاعی بکار می رود. هدف از انجام این مطالعه مقایسه مدت زمان بلوک حسی و عوارض ناشی از اضافه کردن دوزهای مختلف فنتانیل اینتراتکال به لیدوکائین 5% در بیحسی نخاعی می باشد.
    روش کار
    140 بیمار کاندیدای عمل جراحی انتخابی تحت بیحسی نخاعی، به یک کارآزمایی بالینی دو سو کور با کنترل دارونما وارد شدند. برای بیحسی نخاعی از 100 میلی گرم لیدوکائین اینتراتکال 5% استفاده شد. بیماران به صورت تصادفی در 4 گروه 35 نفری: شاهد (2 میلی لیتر آب مقطر)، گروه دو (25 میکروگرم فنتانیل)، سه (50 میکروگرم فنتانیل) و چهار (100 میکروگرم فنتانیل) تقسیم شدند. طول مدت بلوک حسی، وقوع عوارض در گروه ها مورد بررسی قرار گرفت و اطلاعات بدست آمده توسط نرم افزار آماری SPSS و با استفاده از آزمون های مرتبط تجزیه و تحلیل گردیدند.
    نتایج
    گروه ها از نظر متغیرهای دموگرافیک تفاوت معنی داری نداشتند(05/0P>). میانگین طول مدت بی دردی در گروه شاهد معادل 05/25±28/100 دقیقه، در گروه دوم 4/18±28/112 دقیقه، در گروه سوم 63/10±28/135 دقیقه و در گروه چهارم 42/12±140 دقیقه بود که به غیر از گروه شاهد با گروه دو وگروه سه با گروه چهار، اختلاف بین تمامی گروه ها از نظر آماری معنی دار بود(001/0P<). فراوانی خواب آلودگی و دپرسیون تنفسی در گروه های سه و چهار به میزان معنی داری نسبت به گروه های شاهد و دو بیشتر بود. (01/0P<). فراوانی خارش در گروه شاهد نسبت به گروه های سه و چهار به میزان معنی داری کمتر بود و بیماران گروه دو نیز نسبت به گروه چهار خارش کمتری را تجربه کردند (01/0P<). فراوانی تهوع و استفراغ و لرز در گروه شاهد به میزان معنی داری از گروه دو و سه و چهار بالاتر بود (01/0P<).
    نتیجه نهایی: اضافه کردن 50 میکروگرم فنتانیل به 100 میلی گرم لیدوکائین اینتراتکال موجب افزایش معنی دار طول مدت بیدردی می شود اما با افزایش خطر دپرسیون تنفسی همراه است.
    کلیدواژگان: بیحسی نخاعی، فنتانیل، لیدوکائین
  • شهریار امیرحسنی، سیدحبیب الله موسوی بهار صفحه 11
    مقدمه و هدف
    عفونت سیستم ادراری، از علل شایع موربیدیتی است که تشخیص و درمان دقیق آن در بسیاری از موارد منجر به بهبودی خواهد شد. در این مطالعه، تاکید بر عفونت ادراری راجعه و نوع عفونت مجدد آن بوده و اثربخشی روش درمانی پروفیلاکسی طولانی مدت با دوز کم آنتی بیوتیک نالیدیکسیک اسید و کوتریموکسازول در بیماران مبتلا به عفونت ادراری راجعه، با هم مقایسه شده است.
    روش کار
    مطالعه به روش کارآزمایی بالینی قبل و بعد، بدون شاهد بر روی 100 بیمار مبتلا به عفونت ادراری راجعه که به درمانگاه اورولوژی بیمارستان اکباتان همدان مراجعه کرده بودند، انجام گردید. این بیماران در بررسی های بالینی و پاراکلینیک (شامل معاینه ی بالینی، سونوگرافی، VCUG و در صورت لزوم IVP) شواهدی دال بر اختلال ارولوژیک زمینه ای نداشتند. بر اساس کشت ادرار و آنتی بیوگرام، نالیدیکسیک اسید(50 نفر) یا کوتریموکسازول(50 نفر) با دوز کم به مدت شش ماه تجویز شد و بیماران با انجام کشت ادرار در فواصل مختلف، در طول درمان و به مدت شش ماه بعد از درمان پیگیری شدند. سایر مواردی که در این مطالعه مورد ارزیابی قرار گرفت شامل: سن، جنس، وضعیت تاهل، نوع میکروارگانیسم، زمان عفونت مجدد و دفعات عفونت مجدد قبل از درمان بود.
    نتایج
    در این مطالعه، 83% افراد مونث و 17% آنها مذکر بودند. میانگین سنی بیماران در گروه درمانی کوتریموکسازول، 03/13±57/15 و در گروه درمانی نالیدیکسیک اسید 9/10±67/13 سال بود. از نظر وضعیت تاهل در گروه درمانی کوتریموکسازول، 37 نفر (74درصد) مجرد و در گروه درمانی نالیدیکسیک اسید 33 نفر (66درصد) مجرد بودند. توزیع فراوانی انواع میکروارگانیسم ها در کشت ادرار گروه درمانی کوتریموکسازول، به صورت 80 درصد E.Coli، 18 درصد Klebsiella و 2 درصد Proteous بود. این توزیع در گروه درمانی نالیدیکسیک اسید، 62 درصد E.Coli، 34 درصد Klebsiella و 4 درصد Proteous بود. موارد عفونت مجدد در گروه درمانی کوتریموکسازول 18 درصد و پاسخ به درمان آن، 82 درصد بود. در گروه نالیدیکسیک اسید نیز 88 درصد پاسخ به درمان و 12 درصد عفونت مجدد مشاهده شد.
    نتیجه نهایی: روش درمانی پروفیلاکسی طولانی مدت با دوز کم آنتی بیوتیک، در بیماران مبتلا به عفونت ادراری راجعه، روش موثری است. در مطالعه ی ما اثر بخشی نالیدیکسیک اسید و کوتریموکسازول از نظر آماری تفاوت معنی داری نداشت.
    کلیدواژگان: عفونت مجاری ادرار، کوتریموکسازول، نالیدیکسیک اسید
  • سیدحمیدرضا منوری، علی کارگر خیرآبادی، محمود شمسی شهرآبادی، حسین کیوانی، مریم اسقایی، مهرشاد عزیزی * صفحه 16
    مقدمه و هدف

    بیماری سرخجه یک بیماری ویروسی است که تظاهرات آن معمولا خفیف و خود محدود شونده می باشد. اهمیت این بیماری از نظر آلودگی جنین در دوران بارداری و عوارض سندرم سرخجه مادرزادی است. علائم آن شامل عقب ماندگی ذهنی، مشکلات قلبی- عروقی، آب مروارید و غیره می باشد. در سال1382 به منظور کاهش خطر سرخجه مادرزادی، واکسیناسیون همگانی علیه سرخک و سرخجه در افراد 25-5 ساله انجام شد. یکی از اهداف اصلی این طرح بررسی میزان IgM سرمی سرخجه بند ناف نوزادان برای تشخیص سرولوژیک عفونت جنینی و همچنین بررسی وضعیت ایمنی مادران با شناسائی آنتی بادی های اختصاصی IgG علیه ویروس سرخجه در این نمونه ها بود.

    روش کار

    این مطالعه به صورت توصیفی- مقطعی در 358 نمونه خون بند ناف جمع آوری شده از بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 88-1387 انجام گرفت. نمونه های جمع آوری شده با دو روش ELISA، برای تشخیص آنتی بادی های اختصاصی IgG و IgM بر علیه ویروس سرخجه و انجام آزمایش RT-nested PCR، برای ردیابی ژنوم ویروس سرخجه بر روی نمونه هایی که از نظر آنتی بادی اختصاصی IgG بر علیه ویروس سرخجه منفی بودند و همچنین نمونه هایی که از نظر آنتی بادی اختصاصی IgM بر علیه ویروس سرخجه مثبت بودند، انجام گرفت. در این مطالعه مادران به دو دسته زیر 29 سال (در سن دریافت واکسن در زمان واکسیناسیون) با فراوانی 9/70% و بالای 29 سال با فراوانی 1/29% تقسیم شدند.

    نتایج

    میانگین سنی مادران مورد مطالعه 6/22 سال بود. از 358 نمونه مورد مطالعه، 326 نمونه (1/91%) از نظر آنتی بادی اختصاصی IgG بر علیه ویروس سرخجه مثبت و 10 نمونه (8/2%) از نظر آنتی بادی اختصاصی IgM بر علیه ویروس سرخجه مثبت بودند. نمونه هایی که از نظر آنتی بادی اختصاصی IgG بر علیه ویروس سرخجه منفی بودند و همچنین نمونه هایی که دارای آنتی بادی اختصاصی IgM بر علیه ویروس سرخجه بودند، از نظر حضور ژنوم ویروس سرخجه با روش RT-nested PCR مورد آزمایش قرار گرفتند. نتیجه آزمایش نشان داد که کلیه نمونه های مورد بررسی از نظر حضور ژنوم ویروس سرخجه منفی می باشند.
    نتیجه نهایی: بر اساس یافته های این مطالعه، با توجه به مصونیت بالای مادران احتمال انتقال عفونت مادرزادی سرخجه بسیار پایین بوده ولی به دلیل کم بودن مصونیت در مادران بالای29 سال، توصیه می شود سن واکسیناسیون تا 28 سالگی ارتقا داده شود.

    کلیدواژگان: خون جنین، سندرم سرخجه مادرزادی، ویروس سرخجه
  • کریم صادقی، محمدحسین آهور صفحه 22
    مقدمه و هدف
    رتینوپاتی ناشی از نارسی از علل مهم نابینائی در نوزادان نارس می باشد که 4 درصد کوری کودکان را در کشورهای توسعه یافته و 40 درصد را در کشورهای درحال توسعه به خود اختصاص می دهد. هدف از این مطالعه گزارش نتایج ریفرکتیو و آناتومیک در مبتلایان به رتینوپاتی ناشی از نارسی که در دوره نوزادی تحت درمان با لیزر دیود قرار گرفته بودند، می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی، 40 چشم از 20 بیماری که در فاصله سالهای 87-1383 با تشخیص رتینوپاتی ناشی از نارسی تحت درمان بافتوکواگولاسیون ترانس اسکلرال با لیزر دیود قرار گرفته بودند، از نظر مرحله رتینوپاتی قبل وبعد از درمان، وزن و سن موقع تولد، عوارض حین و بعد از عمل وریفوکشن فعلی مورد بررسی قرار گرفتند.
    نتایج
    میانگین وزن موقع تولد بیماران 271± 923 گرم و میانگبن سن حاملگی موقع تولد بیماران 6/2 ±33/27 هفته بود. تمام بیماران در موقع لیزر درمانی دچار مرحله آستانه ای رتینوپاتی ناشی از نارسی بودند و در 15% موارد خونریزی مختصری بعد از لیزر درمانی ایجاد شده بود که خودبخود جذب گردیده بود. سن بیماران در موقع مطالعه 30/1± 13/4 سال بود و تمامی بیماران در موقع معاینه از نظر ساختمانی دارای شبکیه سالمی بودند. استرابیسم بیشتر از 20 پریسم در 10% بیماران وجود داشت و متوسط معادل کروی چشم های مورد مطالعه در موقع بررسی 38/3 ±31/2- دیوپتر بود.
    نتیجه نهایی: فتوکواگولاسیون با لیزر دیود در تمامی بیماران منجر به پسرفت رتینوپاتی ناشی از نارسی شد، بعلاوه بررسی نتابج رفرکتیو، نزدیک بینی وآستیکماتیسم را در اکثر بیماران نشان داد.
    کلیدواژگان: انعقاد بوسیله لیزر، بیماری شبکیه نوزاد نارس، عیوب انکساری
  • پژمان کرمی، محمد مهدی اصلانی، محمد نجفی مصلح، محمدیوسف علیخانی صفحه 27
    مقدمه و هدف
    بیماری های اسهالی یک مساله مهم و قابل توجه در سلامت عمومی جامعه خصوصا در کودکان محسوب میگردد. سویه های انتروپاتوژنیک اشریشیا کلی (EPEC) Enteropathogenic E.coli به عنوان عامل عمده اسهال در کودکان خصوصا در کشورهای درحال توسعه می باشند. به دلیل اثرات نامطلوب اسهال و تداخل در رشد کودکان، در برخی موارد درمان آنتی بیوتیکی توصیه میگردد. از آنجائیکه در سال های اخیر مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک های رایج و موثر در درمان بیماری های عفونی به یکی از چالش های مهم جامعه پزشکی تبدیل شده است، بدین منظور باید مقاومت وحساسیت آنتی بیوتیکی این سویه ها در هر منطقه جغرافیائی مشخص گردد. لذا در مطالعه حاضر الگوی آنتی بیوتیکی این باکتری مورد بررسی قرار گرفت.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی 192 سویه اشریشیا کلی انتروپاتوژن جدا شده از کودکان مبتلا به اسهال در طی سال 1390-1389 در دانشکده پزشکی همدان انجام پذیرفت. تست های بیوشیمیایی استاندارد و سرولوژی برای تعیین هویت این سویه ها مورد استفاده قرار گرفت. حساسیت آنتی بیوتیکی این ایزوله ها با استفاده از 14 آنتی بیوتیک مختلف با روش استاندارد دیسک دیفیوژن آگار و بر اساس معیار CLSI انجام پذیرفت. مقاومت به سه یا بیش از سه کلاس از آنتی بیوتیک ها مقاومت چند دارویی تعریف گردید.
    نتایج
    نتایج این مطالعه نشان داد که سویه های اشریشیا کلی انتروپاتوژن به ترتیب بیشترین مقاومت را به سفپودوکسیم (97%)، تریمتوپریم (7/60%)، تتراسایکلین (4/58%) و آمپی سیلین (8/45%) دارند. مقاومت به چند آنتی بیوتیک 7/ 68 % بود. این سویه ها همچنین بیشترین حساسیت رانسبت به آنتی بیوتیکهای ایمی پنم، سفتریاکسون و سیپروفلوکساسین نشان دادند.
    نتیجه نهائی: سویه های EPEC مورد مطالعه با مقاومت نسبت به آمپی سیلین و تتراسایکلین و حساسیت مناسب نسبت به فلوروکینولونها از عوامل عمده اسهال در کودکان میباشند. نتایج این پژوهش پیشنهاد میکند که مقاومت ضد میکروبی در سویه های اشریشیا کلی بالا بوده و تجویز و مصرف آنتی بیوتیکها به صورت منطقی انجام نمی گیرد واین امر درمان بیماری های عفونی را با مشکل مواجه می سازد. لذا بانظارت بر مصرف موادضدمیکروبی در درمان عفونتهایی که واجد مقاومت های چنددارویی می باشند و در صورت امکان تعیین فنوتیپ و ژنوتیپ سویه های مقاوم می توان تاحدودی از توسعه مقاومت در باکتری ها جلوگیری به عمل آورد.
    کلیدواژگان: آنتی بیوگرام، اسهال، اشریشیاکلی، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • حمید سپهردوست، الهام رجبی صفحه 32
    مقدمه و هدف
    بیمارستان ها به عنوان یکی از نهادهای مهم ارائه دهنده خدمات بهداشتی و درمانی، اهمیت ویژه ای در بخش سلامت داشته و درصد بالایی از منابع کلیدی این بخش را جهت پاسخ گویی به نیاز مصرف کنندگان به خود اختصاص می دهند. هدف از انجام پژوهش حاضر، پاسخ گویی به این سوال مهم و اساسی است که آیا سطح کارایی فنی بیمارستان های تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی در استان های مختلف یکسان است؟ و اینکه چه رابطه ای بین شاخص توسعه انسانی (Human Development Index; HDI) استان مربوطه و میزان کارایی فنی بیمارستان مستقر در آن وجود دارد؟
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی ابتدا از روش تحلیل پوششی داده ها برای سنجش کارایی 65 بیمارستان تامین اجتماعی واقع در استان های کشور، شامل بیمارستان های کوچک (زیر یک صد تخت فعال) و بیمارستان های بزرگ (بالای یک صد تخت فعال) طی سالهای 1386 الی 1388 استفاده شد، و سپس رابطه ی بین شاخص توسعه انسانی (HDI) و میزان کارایی فنی بیمارستان های واقع در تمامی استان های مربوطه مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    مطالعه نشان داد که میانگین کارایی فنی در استان ها ی با HDI پائین و متوسط، برای هر دو گروه بیمارستان های بزرگ و کوچک (به ترتیب 937/0 و 912/0)، بیشتر از میانگین کارایی فنی در استان ها ی با HDI بالا (به ترتیب 887/0 و870/0) است.
    نتیجه نهایی: به نظر می رسد که سازمان تامین اجتماعی بهتر است خدمات بیمارستانی را در استانهای با شاخص توسعه انسانی پائینتر و جمعیت تحت پوشش بیمه ای بیشتر گسترش دهد که نتیجتا آثار مثبت رفاهی نظیر بهبود سطح درآمد سرانه افراد و توزیع برابرتر درآمد را بدنبال خواهد داشت.
    کلیدواژگان: بیمارستان ها، تحلیل پوششی داده ها، شاخص توسعه انسانی، کارایی
  • علی یلفانی، فرزاد ناظم، رضا صفی آریان، مراد جرگه صفحه 39
    مقدمه و هدف
    مشکلاتی همچون اضطراب و افسردگی پس از انجام عمل بای پس دربیماران قلبی نه تنها می تواند سبب به تاخیرافتادن دوران بهبودی گردد بلکه می تواند سبب عود و بازگشت مجدد بیماری و کاهش کیفیت زندگی بیماران و نیز اطرافیان شود. به همین منظور مطالعه حاضر با هدف نعیین اثر 12 هفته برنامه جامع توانبخشی ورزشی قلب بر میزان اضطراب، افسردگی و کیفیت زندگی بیماران انجام گرفته است.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی 72 بیمارقلبی 6 تا 8 هفته پس از بای پس عروق کرونر جهت شرکت در 12 هفته (هر هفته 3جلسه) برنامه توانبخشی ورزشی قلب به مرکز توانبخشی بیمارستان شهید بهشتی همدان معرفی و ثبت نام شدند. از مجموع 72 شرکت کننده 60 بیمار (14 زن،46 مرد با میانگین سنی4/55 سال) برنامه توانبخشی را تکمیل نمودند و12 نفر(17%) نیز نتوانستند دوره توانبخشی را تکمیل نمایند. شرکت کنندگان علاوه برانجام تست ورزش (پروتکل اصلاحی بروس) پرسشنامه های کیفیت زندگی و اضطراب و افسردگی را قبل و بعد از پایان دوره توانبخشی تکمیل نمودند.
    نتایج
    یافته های مطالعه نشان داد که میانگین ظرفیت ورزشی (metabolic equivalent unit; MET) و شاخص توده بدن(BMI) افراد شرکت کننده بطور معنی داری (P<0.001) بعد از اتمام برنامه توانبخشی در مقایسه با قبل بهبود پیدا کرده است. درصد فراوانی افسردگی و اضطراب باشدت بالا در بیماران مورد مطالعه قبل از برنامه توانبخشی ورزشی 25% و 6/31% بود که بطور معنی داری (P<0.001) پس از پایان برنامه کاهش یافت (4/8% و 6/11%). نتایج پژوهش همچنین نشان دهنده افزایش معنی دار (P<0.001) سطح کیفیت زندگی زنان و مردان شرکت کننده پس از انجام و تکمیل برنامه توانبخشی قلبی نسبت به قبل از برنامه توانبخشی در هر یک از ابعاد جسمانی، عاطفی،اجتماعی بود. میزان بهبود و کاهش سطح اضطراب و افسردگی و افزایش سطح کیفیت زندگی در بین مردان وزنان پس از پایان برنامه اختلاف معنی داری نداشت. نتیجه نهایی: یافته ها نشاندهنده اثر مثبت شرکت و تکمیل کردن برنامه توانبخشی ورزشی قلب در ابعاد جسمانی و روانی کلیه بیماران جراحی بای پس قلبی شرکت کننده در برنامه بود. نکته مهم دیگر اینکه اثر یکسان و مشابه این برنامه درزنان ومردان تاکید بر ارجاع زنان به استفاده از این برنامه همپای مردان را دارد.
    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، بیماری عروق کرونر، توانبخشی، کیفیت زندگی
  • فرزاد جلیلیان، حمید الله وردی پور، بابک معینی، مجید براتی، عباس مقیم بیگی، ناصر حاتم زاده صفحه 45
    مقدمه و هدف
    سوء مصرف استروئیدهای آنابولیک در میان ورزشکاران حرفه ای و آماتور و مراجعین به سالن های ورزشی در حال گسترش است. آگاهی آموزش دهندگان بهداشت از اینکه چرا ورزشکاران از این گونه مواد استفاده می کنند می تواند آنان را در طراحی یک برنامه آموزشی مناسب و اثربخش راهنمائی کند. در این راستا مفهوم کنترل رفتار به معنی برآورد فرد از آسانی یا سختی انجام رفتار است و خودکارآمدی نیز اطمینان خاطری است که شخص درباره انجام فعالیت خاصی احساس می نماید. هر دوی این مفاهیم اشاره به باورهای افراد که آنها را قادر به انجام یک رفتار می کند، دارند. هدف از انجام مطالعه حاضر تعیین نقش خودکارآمدی و کنترل رفتار درک شده در پیش بینی مصرف استروئیدهای آنابولیک در بین ورزشکاران رشته بدنسازی می باشد.
    روش کار
    این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی می باشد که بر روی 300 نفر از ورزشکاران عضو باشگاه های بدن سازی مردان شهر همدان انجام گرفته است. داده ها با استفاده از پرسشنامه خودگزارش دهی در سه بخش، مشتمل بر اطلاعات دموگرافیک، خودکارآمدی و کنترل رفتار درک شده در عدم مصرف استروئیدهای آنابولیک گردآوری شده است. اطلاعات با بهره گیری از آزمون های آنالیز رگرسیون لوجستیک و همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    3/62 درصد ورزشکاران سابقه مصرف استروئیدهای آنابولیک را در طول عمر داشتند که 73 نفر (3/24 درصد) از ورزشکاران مصرف کننده جاری بودند و 114 نفر (38 درصد) از شرکت کنندگان نیز مصرف استروئیدهای آنابولیک در گذشته را داشتند. آنالیز رگرسیون لوجستیک نشان داد که خودکارآمدی (851/0 OR= &000/0P =) و کنترل رفتار درک شده (711/0OR= &000/0P =) پیش بینی کننده مصرف استروئیدهای آنابولیک می باشند.
    نتیجه نهایی: خودکارآمدی و کنترل رفتار درک شده بالا، دارای پتانسیل بالایی برای محافظت از نوجوانان و جوانان در پیشگیری از انجام رفتارهای پر خطر می باشند. برنامه های جامع پیشگیرانه آموزش بهداشت نیازمند تاکید بر روی عوامل روانی است که میانجی و پیش بینی کننده رفتارهای مرتبط با سلامت نوجوانان و جوانان هستند.
    کلیدواژگان: استروئیدهای آنابولیک، بدن سازی، خودکارآمدی، کنترل رفتار
  • یحیی معروفی، محمدرضا یوسف زاده، فاطمه بخشکار صفحه 53
    مقدمه و هدف
    تفکر انتقادی به توانایی فرد برای تحلیل و ارزشیابی اطلاعات اطلاق می شود. چنین مهارتی بیش از پیش به ضرورتی غیر قابل انکار در زندگی اجتماعی تبدیل شده است. از این رو اکنون پرورش مهارت های تفکرانتقادی یکی از اساسی ترین اهداف نظام های تعلیم و تربیت جهان را در سطوح مختلف از ابتدایی تا عالی تشکیل می دهد. سلامت روانی افراد تاحد زیادی متاثر از کیفیت و نوع مهارت های فکری آنان است. براین اساس، مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت تفکر انتقادی و سلامت روانی و رابطه این متغیرها در دانش آموزان دختر دوره پیش دانشگاهی شهر همدان در سال تحصیلی89- 1388انجام شده است.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی- مقطعی و از نوع همبستگی است که درآن نمونه ای با حجم331 دانش آموز با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شده است. به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسشنام? تفکر انتقادی کالیفرنیا(فرم ب) و پرسشنام? سلامت روانی گلدبرگ و هیلیر(GHQ) فرم 28 سوالی استفاده شده است. داده های پژوهش با کمک شاخص های آمار توصیفی و آزمون های آماراستنباطی(ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه)مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
    نتایج
    یافته های مطالعه حاکی از آن است که میانگین تفکر انتقادی دانش آموزان 51/6 از 34، میانگین سلامت روانی دانش آموزان 52/31، 61 نفر (4/18%) فاقد اختلالات روانی و270نفر (6/81%) مشکوک به علائم اختلال روانی می باشند. بین مهارت های تفکرانتقادی و اختلال در سلامت روانی دانش آموزان رابط? منفی و معنی داری وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد بین مهارت های تحلیل انتقادی و استدلال قیاسی با علائم اختلالات روانی رابطه منفی و معنی داری وجود دارد، به عبارتی با افزایش این مهارت در دانش آموزان، مشکوک بودن به اختلالات روانی آنها کاهش پیدا می کند. براین اساس، می توان وضعیت سلامت روانی هر فرد را با توجه به میزان مهارت های تحلیل انتقادی و استدلال قیاسی وی پیش بینی کرد.
    نتیجه نهایی: نتایج مطالعه نشان داده است که دانش آموزان مورد بررسی از حیث مهارت های تفکر انتقادی در سطح نازلی قرار دارند و سلامت روانی اکثریت آنان نیز در معرض خطر قرار دارد و با کاهش سطح مهارت های تفکرانتقادی، علائم جسمانی، اضطراب، اختلال در کارکردهای اجتماعی و افسردگی آنان افزایش یافته است. لذا توصیه می شود مسوولان آموزشی و بهداشتی و خانواده ها به این مساله توجه و اهتمام جدی داشته باشند.
    کلیدواژگان: تفکر، بهداشت روانی، دانش آموزان
  • مجید براتی، علی افسر، محمد احمدپناه صفحه 62
    مقدمه و هدف
    توانایی برقراری ارتباط صحیح از مهمترین ویژگی های افراد شاغل در سیستم بهداشت و درمان به حساب می آید. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت مهارت های ارتباطی و عوامل مرتبط با آن در بین شاغلین حرفه های پزشکی در شهرستان بهار انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی در سال 1389 بر روی 309 نفر از شاغلین شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهار انجام گرفت. آزمودنی ها به روش تمام شماری در مراکز بهدشتی درمانی و بیمارستانها انتخاب شده و پرسشنامه ای که شامل دو بخش کلی اطلاعات دموگرافیک و مهارت های ارتباطی(کلامی، شنود و بازخورد) بود از طریق مصاحبه با شاغلین تکمیل گردید. پایایی و روایی پرسشنامه مورد سنجش و تایید قرار گرفت. داده های جمع آوری شده با نرم افزار SPSS و با آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی، تی دانشجویی و آنالیز واریانس آنالیز گردیدند.
    نتایج
    آزمودنی ها به ترتیب 2/62، 1/57 و 2/60 درصد نمرات قابل اکتساب برای مهارتهای کلامی، شنود و بازخورد را بدست آوردند. در مجموع مهارت های ارتباطی 8/27 درصد از شرکت کنندگان در مطالعه در سطح مطلوبی ارزیابی شد. اختلاف معنی داری از نظر میانگین نمره مهارت های ارتباطی در رابطه با متغیرهایی همچون: سن، جنس، مدرک تحصیلی، محل کار، وضعیت استخدامی و سابقه کار مشاهده شد(05/0P<). همچنین در نتایج حاصل از مدل نهایی آنالیز رگرسیون خطی؛ سن، جنس و مدرک تحصیلی از مهمترین فاکتورهای مرتبط با مهارت های ارتباطی بودند(05/0P<).
    نتیجه نهایی: برآورد کلی یافته های مطالعه حاضر نشان داد که وضعیت مهارت های ارتباطی در بین شاغلین در سطح مناسبی قرار ندارد. به نظر می رسد آموزش مهارت های ارتباطی به صورت برنامه های بازآموزی در طول دوره اشتغال ضروری باشد.
    کلیدواژگان: ارتباط، کارکنان پزشکی، مهارت های زندگی
  • ایرج صدیقی، اسدالله تناسان، معصومه جمشیدی صفحه 70
    مقدمه
    پنومونی یکی از شایعترین عفونتهای دوران کودکی است. در کودکان مبتلا به پنومونی راجعه بایستی بدنبال عامل زمینه ای بود گرچه شایعترین علل زمینه ساز آن عبارتند از: نقایص تولید آنتی بادی، سیستیک فیبروزیس، فیستولهای تراکئوازوفاژیال وافزایش جریان خون ریوی اما یکی از علل کمتر شایع استریدور و پنومونی تکرار شونده اثرات فشاری ناشی از حلقه های عروقی است. ناهنجاری های مادرزادی قوس آئورت وشاخه های اصلی آن باعث تشکیل حلقه های عروقی به دور نای و مری شده و درجات مختلفی از اثرات فشاری را اعمال می کنند که باعث علائم تنفسی از جمله استریدور، خس خس سینه و پنومونی مکرر می شود.
    معرفی بیمار: کودک 2 ساله ای با سابقه استریدور و خس خس سینه از دوره نوزادی وسابقه چهار بار بستری بعلت عفونت دستگاه تنفسی تحتانی با علائم سرفه و دیسترس تنفسی بستری شد، رادیو گرافی قفسه سینه بیمار نشان دهنده پنومونی در ریه راست بود. بیمار تحت درمان آنتی بیوتیکی قرار گرفت ولی علی رغم بهبود تب،استریدور و دیسترس تنفسی، همچنان ویزینگ ادامه داشت. در بازنگری مدارک پزشکی قبلی بیمار مشخص شد در رادیوگرافی بلع باریم اثر فشاری ثابت در خلف مری وجود دارد. بیمار تحت CT آنژیوگرافی قرار گرفت و تشخیص قوس آئورت دوگانه (double aortic arch) اثبات شد.
    نتیجه نهایی: یکی از علل علائم تنفسی پایدار و پنومونی مکررکودکان قوس ائورت دوگانه می باشد که اولین قدم تشخیصی غیر تهاجمی برای آن رادیو گرافی بلع باریم تحت فلوروسکوپی می باشد.
    کلیدواژگان: آئورت قفسه سینه، باریم، ذات الریه، صداهای تنفسی
  • زهرا بصیری، مقدسه شمس *، محمد امین فریدونی صفحه 75
    مقدمه

    گرانولوماتوز وگنر (Wegener’s Granulomatosis)نوعی واسکولیت سیستمیک عروق کوچک است که علایم آن ناشی از درگیری راه های هوایی فوقانی، ریه،کلیه،چشم،دستگاه گوارش،قلب،پوست وطحال می باشد.این بیماری اغلب همراه با ترومبوزنیست اگر چه ترومبوز عروق کوچک و بزرگ اینتراکرانیال، ترومبوز عروق ریه و ترومبوز شریانی اندام ها شرح داده شده است ولی به طور کلی وقوع حوادث ترومبوآمبولیک در بیماری نادر است.
    معرفی بیمار: دو بیمار مبتلا به گرانولوماتوز وگنرکه با ترومبوز شریان های با سایز متوسط اندام تحتانی مراجعه کرده بودند گزارش میشود. بررسی در مورد کمبود پروتئین Cو S آنتی ترومبین 3، وجود فاکتور V لیدن وسندروم آنتی فسفولیپید در مورد آن ها نکته غیر طبیعی نداشت و این دو بیمار به سندروم آنتی فسفولیپید مبتلا نبودند. ایسکمی شریانی با اقدامات درمانی برطرف شد و به گانگرن منجر نگردید.
    نتیجه نهایی: به نظر می رسد علت زمینه ای ایجاد ترومبوز مرتبط با آسیب اندوتلیوم و با مکانیسم بیماری زایی خود بیماری باشد. توصیه می شود با توجه به این که موربیدیته انسداد و ایسکمی شریانی به صورت گانگرن اندام است در موارد درد اندام در این بیماران به احتمال وجود انسداد و ترومبوز توجه نموده و اقدامات پاراکلینیک مانند سونوگرافی داپلر رنگی و آنژیوگرافی جهت تایید یا رد آن به عمل آید و در صورت وجود ترومبوز عوامل خطر(کمبود پروتئین C و S آنتی ترومبین III، وجود فاکتور V لیدن وسندروم آنتی فسفولیپید آنتی بادی) شناسایی و رفع گردد و در غیر اینصورت با توجه به اینکه زمینه گرانولوماتوز وگنر در ایجاد ترومبوز نقش دارد دوز بالای داروهای ایمونوساپرسیو مانند استروئید و داروهای سایتوتوکسیک مانند اندوکسان رژیم درمانی می باشند.

    کلیدواژگان: ترومبوز سرخرگ ها، گرانولوماتوز وگنر، نرسیدن خون به عضو
|
  • E. Moshiri, F. Moazami, E. Khoshraftar Page 5
    Introduction &
    Objective
    Fentanyl has been used to improve quality and increase the duration of sensory block and analgesia after surgery in spinal anesthesia, but the effects of different doses are not still correctly specified. The aim of this study was to compare the duration of sensory block and side effects of adding different doses of intrathecal fentanyl to lidocaine 5% in spinal anesthesia.
    Materials and Methods
    140 adult patients undergoing elective surgery under spinal anesthesia were enrolled in a double blind placebo-controlled clinical trial. For spinal anesthesia in all patients, 100 mg of 5% intrathecal lidocaine was used and based on the drug added, patients were randomly assigned to one of four groups of control (2 ml distilled water), group two (25 microgram fentanyl), three (50 microgram fentanyl) and four (100 microgram fentanyl) groups. Duration of sensory block and the occurrence of complications were evaluated.
    Results
    The groups were similar regarding demographic variables. (P>0.05) Mean duration of analgesia in the control group was 100.28±25.05 minutes and in group two was 112.28±18.4 minutes and in the third group was 135.28±10.63 minutes, and in group four, it was 140±12.42 minutes. Except for the differences of the control group with group two and those of group three with group four, the differences between all groups were statistically significant. (P<0.001) The frequency of sedation and respiratory depression in was significantly higher in groups three and four compared to the control group and group two. (P<0.01) The frequency of itching in the control group was lower than those of groups three and four and the patients in group two experienced less itching compared to group four. (P<0.01) The frequency of nausea and vomiting and shivering in the control group was higher than those of groups two and three and four. (P<0.01)
    Conclusion
    Adding 50 microgram of fentanyl to 100 mg intrathecal lidocaine significantly increases the duration of analgesia, but it is also associated with the risk of respiratory depression.
  • Sh. Amirhassani, S.H. Mosavi Bahar Page 11
    Introduction &
    Objective
    Urinary tract infections (UTI) are a common cause of morbidity and its diagnosis and treatment can lead to health. In this study we evaluated the efficacy of the long- term low-dose antibiotic prophylaxis with Cotrimoxazole and Nalidixic-acid in the patients with recurrent UTI.
    Materials and Methods
    This study is a before and after clinical trial without control group done on 100 patients with recurrent UTI who had referred to Ekbatan Hospital. These patients had no urologic findings in clinical and para-clinical evaluations. These patients were treated by Cotrimoxazole or Nalidixic-acid in long term-low dose Antibiotic prophylaxis method according to urine culture and antibiogram. These patients followed with urine cultures in the therapeutic and 6 month follow-up periods. Also, we evaluated the differences between age, gender, type of microorganism, marital status, re-infection time and number of recurrences before treatment.
    Results
    Our study includes 100 patients (83% female and 17% male). The mean+/-SD age of the patients in the group treated with Cotrimoxazole (group A) was 15.57+/-13.03 and in the patients treated with Nalidixic-acid (group B) was 13.67+/-10.9 years. 74% of the patients who were treated with Cotrimoxazole were single and this number was 66% for the nalidixic-acid group. E.coli, kelebsiella and proteous account for 80%, 18% and 2% of infections in the Cotrimoxazole group, respectively. These microorganisms account for 62%, 34% and 4% of infections in the nalidixic-acid group respectively. The re-infection rate for the Cotrimoxazole group was 18% which 82% of them were successfully treated. The re-infection rate for nalidixic-acid was 12% which 88% of them showed a good response to nalidixic-acid. In fact, in this study Nalidixic-acid was as effective as Cotrimoxazole.
    Conclusion
    The long term-low dose antibiotic prophylaxis is very effective in the treatment of recurrent UTI and in our study Nalidixic-acid efficacy was similar to Cotrimoxazole.
  • S.H. Monavari, A. Kargar Kheirabadi, M. Shamsi Shahrabadi, H. Keyvani, M. Asghaie, M. Azizi Page 16

    Introduction &

    Objective

    Rubella is a disease caused by the rubella virus and is usually mild and self-limiting. Infection of a developing fetus is serious and important because the child may be born with congenital rubella syndrome. Its symptoms include mental retardation, heart defects, cataract, etc. In 2003, mass vaccination against measles and rubella in individuals 5-25 years old was done. One of the main objectives of this study was to survey congenital rubella infection status with the presence of IgM antibodies against rubella virus in cord blood samples and also the immunity assessment of maternal IgG antibodies against rubella virus in the samples.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional study 358 cord blood samples were collected in hospitals affiliated to Tehran University of Medical Sciences in 2008-2009. The collected samples were analyzed by two ELISA methods for detection of IgG and IgM antibodies and RT-nested PCR tests on samples of IgG–negative and IgM-positive. In this study two groups of mothers were tested, one consisted of the ones< 29 years old (at the time of vaccination) with the frequency of 70.9% and the other one was those who were>29 with the frequency of 29.1%.

    Results

    The mean age of subjects was 22.6 years old. Out of 358 samples, 326 (91.1%) were IgG positive, and 10 (2.8%) were IgM positive against rubella virus. All of the samples with negative result for IgG antibody, and positive result for IgM antibody against rubella virus were tested for the presence of rubella genome with RT-nested PCR method. None of these samples were positive according to the presence of the virus genome.

    Conclusion

    According to the high immunity of mothers, the probability of congenital rubella transmission is low, but because of low immunity of mothers being >29 years old, it is highly reccommended to upgrade the age of vaccination to 28.

  • K. Sadeghi, M.H. Ahour Page 22
    Introduction &
    Objective
    Retinopathy of prematurity (ROP) is a major cause of blindness in premature newborns. It accounts for 4% of childhood blindness in developed countries and up to 40% in developing countries. The aim of this study is to report the refractive and anatomical outcome of patients who had undergone laser photocoagulate on for retinopathy of prematurity (ROP).
    Materials and Methods
    In this cross sectional study, a total of forty eyes of twenty patients who had undergone transscleral diode laser photocoagulation for ROP between 2004-2008 were studied for the following measures: grade of ROP pre- and postoperatively, birth weight, gestational age, perioperative and postoperative complications, and current refraction.
    Results
    Mean birth weight of patients was 923±271 gr and mean gestational age was 27.3±2.6 wk. All eyes had threshold ROP and responded to laser treatment with regression of ROP. Perioperative complications included hemorrhages in 15% that resorbed spontaneously. The mean age of patients at the time of examination for this study was 4.13±1.30 yr and their anatomical status of retina was normal. Strabismus (more than 20 prism diopter) was found in 10% of patients. The spherical equivalent of refraction at the time of examination was -2.31±3.38 diopter.
    Conclusion
    Photocoagulation for ROP in our patients resulted in regression of threshold ROP. In addition, the analyses of refractive outcome demonstrated a predominance of myopia and astigmatism.
  • P. Karami, M.M. Aslani, M. Najafi Mosleh, M.Y. Alikhani Page 27
    Introduction &
    Objective
    Diarrheal diseases are considered a major health problem, especially in children. Enteropathogenic Escherichia coli (EPEC) strains are the common cause of diarrhea in children especially in developing countries. Because of undesirable effects of diarrhea and its interference with children's growth, in some cases antibiotic treatment is recommended. In recent years, resistance toward common and effective antibiotics in the treatment of infectious diseases became one of the most important challenges in medical society, for this purpose, antibiotic sensitivity and resistance of strains in every geographical zone must be determined. So in this study, of antibiotic patterns of these bacteria were examined.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study was performed on 192 strains of Enteropathogen Escherichia coli isolated from children who were suffering from diarrhea in 1389-1390 in the microbiology laboratory of Hamadan University of medical sciences. To identify these strains, standard biochemical and serology tests were used. The antibiotic sensitivity test of these isolates was carried out with disc diffusion agar method according to the CLSI standards for 14 different antibiotics disc. Resistance toward 3 or more than 3 classes of antibiotics were defined as multidrug resistance.
    Results
    The result of this study shows EPEC strains had the highest resistance to cefpodoxime (97%), trimethoprim (60.7%), tetracycline (58.4%) and ampicillin (45.8%). Multidrug resistance was 68.7 percent. These strains also showed the highest sensitivity against imipenem, ceftriaxone, and ciprofloxacin antibiotics.
    Conclusion
    EPEC strains that were studied with resistance to ampicillin, tetracycline and convenient sensitivity against fluoroquinolones are one of the major factors in children’s diarrhea. A result of this research suggests that antimicrobial resistance in Escherichia coli strains are high and prescribing and antibiotic is not logical, because it makes the treatment of infectious diseases difficult. So with supervision on the consumption of antimicrobial agents in the treatment of multidrug resistant infections and if possible, with determining resistant strains of phenotypes and genotypes, the development of resistance in bacteria can be prevented.
  • H. Sepehrdost, E. Rajabi Page 32
    Introduction &
    Objective
    Hospitals as one of the main institutions providing health care services play an important role in the health system and allocate a high percentage of health sector's budget to them. This study aimed to answer whether social security hospitals efficiency levels are the same for all provinces in Iran? And whether any relationship exists between the human development indexes (HDI) of the provinces and technical efficiency levels of the hospitals?
    Materials and Methods
    Data envelopment analysis model has been used to measure technical efficiency of 65 social security hospitals, including small hospitals (working with lower than one hundred active beds) and large hospitals (working with over one hundred active beds) during the years 2007 to 2009. Further, the relationship between human development index and technical efficiency of hospitals in the provinces has been analyzed.
    Results
    Results show that the average technical efficiency of small and large hospitals working in low and medium HDI provinces (0.912 and 0.937) are more than the average technical efficiency of hospitals in higher HDI provinces (0.870 and 0.887).
    Conclusion
    It is recommended that social security organization concentrated distribute its hospital services in provinces with lower HDI and higher density of population living under the coverage of organization’s insurance. This will eventually puts its positive effects on per capita income of people, as well as more equitable distribution of income.
  • A. Yalfani, F. Nazem, R. Safiarian, M. Jargeh Page 39
    Introduction &
    Objective
    Despite advancement in technology such as coronary artery bypasses grafting (CABG) prevalence of anxiety and depression remain high after cardiac events, which have been found to influence recovery process, recurrent cardiac events and patients’ quality of life. Cardiac Rehabilitation (CR) as part of secondary prevention aims to improve patients’ physical, psychological and quality of life (QoL) status. As there is lack of study in this area in Iran, the present study aim to investigate the effects of a 12 week exercise CR on anxiety, depression and quality of life in the Iranian CABG patients.
    Materials and Methods
    In this cross sectional study 72 consecutive CABG patients referred to and enrolled in a 12 week (3 session per week) CR program in rehabilitation center of Shahid Beheshti hospital of Hamadan(Iran). 60 patients completed and 12(17%) dropped out of the program. Patients underwent exercise testing using modified Bruce protocol before and immediately after CR. Initial exercise intensity was 45-55% of VO2 peak(peak of oxygen consumption) which was progressively increased to 0.5 MET (metabolic equivalent unit) per week to 70-85%. Patients also completed the quality of life questionnaire and hospital anxiety and depression scale (HADs) at each time point.
    Results
    Compared with pre CR exercise capacity, MET and BMI statistically improved after the program (P<0.001). The prevalence rate of anxiety and depression preprogram were 31.6% and 25% which statistically reduced post CR(11.6% and 8.4%). Further analysis indicated a significant improvement in all components of QoL (physical, mental and social) similarly in men and women after the program. Additionally men and women did benefit from CR program similarly as there were no significant differences between men and women in terms of improvements in anxiety, depression and quality of life after the program.
    Conclusion
    It is concluded that the completion of a CR program has beneficial effects on physical and psychological status of CABG patients. As the findings indicate similar effects of CR program in both men and women,it is suggested to refer all CABG patients especially women to CR program regardless of sex.
  • F. Jalilian, H. Allahverdipour, B. Barati, A. Moghimbeigi, N. Hatamzadeh Page 45
    Introduction &
    Objective
    Anabolic steroids (AS) abuse is spreading increasingly among professionals and amateur athletes taking part in gym halls. Healths educator's awareness of why athletes and gym users take such substances may help them to develop appropriate intervention. In this regard, perceived behavioral control (PBC) is defined as “a person’s estimate of how easy or difficult it will be for him or her to carry out the behavior”, and Self-efficacy (SE) is defined as “people’s beliefs about their capabilities to produce performances that influence events affecting their lives”. Both concepts refer to people's beliefs that they are capable of performing a given behavior. The aim of this study was to determine the role of SE and PBC in predicting AS use among male body builders.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional study, totally three hundred male body builders in Hamadan were randomly selected. The data was gathered using a self-report questionnaire included: demographic characteristics, self-efficacy for not using AS, and PBC for not using AASs. Logistic regression analysis was applied to assess association between SE and PBC with AASs use.
    Results
    Based on the results, 24.3% (n=73) of athletes reported that they had used AS and 38% of them reported the history of using AS in the past. Logistic regression model showed SE (OR=0.851 P=0.000) and PBC (OR= 0.711 & P=0.000) that indicate association between low PBC and Low SE to use AS.
    Conclusion
    High self-efficacy for not using AS and high perceived behavioral control have effective potential to protect adolescents against high risk behaviors. Comprehensive preventative health education programs need to emphasize on psychological factors that mediate and predict adolescents’ and youth's health-related behaviors.
  • Y. Maroofi, M.R. Yousefzadeh, F. Bakhshkar Page 53
    Introduction &
    Objective
    Critical thinking is simply defined as ability for analysis and evaluation of information. Today, this skill is considered as an undeniable necessity for social life. So fostering critical thinking ability is one of the basic goals of different levels of education from primary school to higher education. Each conscious behavior is related to the theoretical and intellectual foundation and origin. Therefore, the quality and types of thought play an important role in human mental health. This research studies the relationship between female pre-university student's critical thinking skills and their mental health in the academic year 2009-2010 in Hamadan city.
    Materials and Methods
    This study is a cross sectional research and our method is based on correlation. Using random multiple stages clustering method, we selected 331 students as statistical sample. The data gathering instruments are two standard questionnaires: California form b critical thinking questionnaire and 28-question Goldberg and Hilier general health questionnaire. The data were analyzed using descriptive statistic indexes such as frequency, percent, mean and standard deviation and inferential tests such as Pearson correlation coefficient and multiple regressions.
    Results
    Research findings show that the average point of student's critical thinking skills is (6.51 out of 34) and their average point of mental health is (31.52).About 61 persons(18.4) percent have not any psychological disorder, about 270 person (81.6 percent) seemed to have psychological disorder symptoms. There are negative and significant differences between critical thinking skills and disorder in mental health. Multiple regression analysis show that: there is negative and significant differences between critical analysis and deductive rational skills with psychological disorder symptoms, that is when student's critical thinking skills increases, the psychological disorder symptoms decrease. Therefore the mental health status can be predicted according to student's critical analysis and deductive rational skills.
    Conclusion
    Research findings show that student's critical skills are weak and the majority of students are at risk of mental health: and when the level of critical thinking decreases, depression, anxiety, physical and social disorder symptoms increase. Therefore are educational and health managers recommended paying serious attention to these issues.
  • M. Barati, A. Afsar, M. Ahmadpanah Page 62
    Introduction &
    Objective
    Communication skills are the most important characteristics for healthcare providers. The aim of this study was to assess communication skills level and its related factors among healthcare practitioners in Bahar-Hamadan.
    Materials and Methods
    This descriptive-analytical study was carried out on 309 employees in Bahar health care system. Data-gathering tools consisted of a 3-part questionnaire: communication skills level measuring feedback, listening, and verbal communication. Subjects’ demographic variables such as age, gender, education level and job were also recorded. The obtained data was analyzed by means of the statistical software SPSS-13 using coefficient correlation, liner regression, t-test, and One-way Anova.
    Results
    The subjects reported 62.2, 57.1, and 60.2% of receivable scores of verbal, listening, and feedback communication, respectively. Overall communication skills of 27.8% of the participants were evaluated at the desired level. Significant differences were observed in average score of communication skills related to age, gender, education degree, employment status, workhouse, and experience (P<0.05). In liner regression, factors influencing communication skills were age, gender, and education degree (P< 0.05).
    Conclusion
    The results reveal that the communication skills of more than half of the medical practitioners are weak and moderate. It is recommended to design some program to improve medical practitioner's communication skills.
  • I. Sedighi, A. Tanasan, M. Jamshidi Page 70
    Introduction
    Pneumonia is one of the most common infections during childhood. In children with recurrent bacterial pneumonia complete evaluation for underlying factors is necessary. The most common underlying diseases include: antibody deficiencies, cystic fibrosis, tracheoesophageal fistula and increased pulmonary blood flow. Vascular ring and its pressure effect is a less common cause of stridor and recurrent pneumonia. Congenital abnormalities in aortic arch and main branches which form vascular ring around esophagus and trachea with variable pressure effect cause respiratory symptoms such as stridor, wheezing and recurrent pneumonia Case Report: A 2 year old boy was admitted in our hospital with respiratory distress and cough. Chest x-Ray demonstrated right lobar pneumonia. He had history of stridor and wheezing from neonatal period and hospitalization due to pneumonia for four times. The patient received appropriate antibiotics. Despite fever and respiratory distress improvement, wheezing continued. Review of his medical documents showed fixed pressure effect on posterior aspect of esophagus in barium swallow. In CT angiography we confirmed double aortic arch.
    Conclusion
    Double aortic arch is one of the causes of persistant respiratory symptom and recurrent pneumonia in children for which fluoroscopic barium swallow is the first non-invasive diagnostic method.
  • Z. Basiri, M. Shams, M.A. Fereiduni Page 75
    Introduction

    Wegener’s Granolomatosis (WG) is a systemic, necrotizing, small-vessel vasculitis. Vascular inflammation and occlusion leading to tissue ischemia is a hallmark of WG. WG has a clinical predilection for the upper airways, lungs, and kidneys. Thromboembolic events do not usually occur and arterial thrombosis is extremely rare. Case Report: Here we reported 2 rare cases of arterial thrombosis that caused lower limb ischemia. There were not any risk factors such as deficiency of protein C, protein S or anti-thrombin 3, Factor V Leiden mutation, and anti-phospholipids syndrome. Limb perfusion returned as a result of emergency treatment and ischemia did not occur. High doses of prednisolone and endoxan were administrated for them.

    Conclusion

    The thrombosis seemed to happen due to the inflammation process of the disease itself. Because of possible morbidity of limb gangrene we suggest special notice to limb pain, evaluation by paraclinics such as color doppler sonography or angiography to rule out or rule in thromboembolism, determining whether there are risk factors for thrombosis such as (deficiency of protein C and protein S or anti-thrombin III, Leiden 5 factor mutation and anti-phospholipid antibody syndrome), and treatment or removal of them. If no risk factor is found, high doses of immunosuppressive therapy like steroid and cytotoxic agents like Endoxan will be the choice.